Descriere ofertă

   


  Traseu

   Servicii incluse:

  -         bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

  -         6 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3* sau 4* (tot grupul trebuie sa fie cazat la aceeasi categorie de hotel):

  -         transport local cu autocar/ modern

  -         EXCURSIA  LA MAREA MOARTA

  -         vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

  -         excursie cu vaporasul pe Marea Galileii

  -         insotitor de grup roman 

          -         ghid local/ghid  roman

   

  Program

   

  Ziua 1: Bucuresti – Tel Aviv – Jaffa – Haifa – Muntele Carmel – Caesarea – Tiberias

  Întâlnire cu reprezentantul agentiei în Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni, la plecări Internationale, lângă statuie. Decolare din Bucuresti; sosire pe Aeroportul ”Ben Gurion” din Tel Aviv. Deplasare spre Jaffa. In limita timpului disponibil, se poate vizita Biserica Sfântului Petru, Biserica Sfântului Arhanghel Mihail si ”Podul Dorintelor”. Plecare spre Muntele Carmel, vizitând Mănăstirea Muhraqa, locul unde a avut loc lupta dintre preotii zeului păgân Baal si Proorocul Ilie. Plecare apoi spre Haifa pentru a vizita terasele suspendate ale minunatelor Grădini Baha'i. Vizităm Mănăstirea ”Stela Maris” (sediul Ordinului călugăresc al Carmelitilor), pestera Proorocului Ilie si ne oprim la Panorama asupra Muntelui Carmel si Portului Haifa. Continuăm drumul spre Caesarea, orasul port antic construit de regele Irod, unde vom vedea apeductul roman (optional se vizitează ruinele orasului roman cu amfiteatrul si hipodromul rămase din secolul II si Orasul cruciat: . Cina si cazare in Tiberias/sau similar .

   

  Ziua 2: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor - Tiberias

  Mic dejun. Dimineata vizităm Cana Galileii cu Biserica unde Domnul Iisus a săvârsit primul Său miracol, transformând apa în vin. De la Cana, ne îndreptăm spre Nazareth, unde Domnul Iisus a copilărit si a trăit cu Iosif si Maria. Vizita Biserica cu Hramul ”Sf.Arhanghel Gavriil” (Izvorul Fecioarei Maria), Catedrala ”Bunei Vestiri” (ruinele casei Fecioarei Maria) si ruinele Atelierului de tâmplărie al Sfântului si Dreptului Iosif. După amiază, optional: ne îndreptăm spre Muntele Tabor – Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria – ”Trandafirul cel nevestejit” si  locul Transfigurării Domnului (aproxi. 5 euro/persoană pt taxi, se achita la fata loculu). Întoarcere pentru cină si cazare în Tiberias.

   

  Ziua 3: RâulIordan – Tabgha - Capernaum – Ierihon

  Micdejun. Pornim de-a lungul Văii Iordanului spre Marea Galileii, vizitând locul undeDomnul Iisus a fostbotezat de către Sfântul Ioan Botezătorul în Râul Iordan(Yardenit). Posibilitate de reînnoire simbolică a botezului întru credintă, în robe lungi albe în apele râului Iordan. Pe malul Marii Galileii vizităm Muntele Fericirii (locul Predicii de pe Munte), Capernaum (ruinele casei Sfântului Petru si vechii sinagogi), Tabgha (locul înmultirii pâinilor si a pestilor si hrănirii a 5.000 de oameni) si Biserica Sfântului Petru. Urmează o plimbare cu corabia clasică pe Marea Galileii. Optional: prânz pe malul Mării Galileii – Pestele Sfântului Petru. Scurtă vizită la CAPRICE - muzeul si fabrica de prelucrare a diamantelor, în Tiberias. Cina si cazare in Ierihon./similar

   

  Ziua 4: Ierihon - Hozeva - Ierihon - Qumran – Marea Moartă

  Micdejun.Plecare spre Marea Moartă, traversând Desertul Iudaic. Trecem pe lângă Hanul Bunului Samaritean. Oprim pentru o vizita la Ierihon, cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani).  Vizităm Mănăstirea Sfântului Gheorghe Hozevitul din Wadi Qelt (unde se află Moastele întregi ale Sfântului Ioan Iacob Românul) (in cazul in care drumul este inchis pentru autocare, atunci se achita la fata locului aprox 10 euro/pers pentru taxi). Ne îndreptăm apoi catre Muntele Carantaniei spre Mănăstirea Tentatiei Domnului, unde Domnul Iisus a biruit tentatiile Satanei (optional: transfer cu telegondola si vizitarea mănăstirii: aproximativ 11 Euro/persoană - se achită la fata locului). Apoi ne îndreptăm spre Sicomorul lui Zaheu si vizităm Biserica Greco-ortodoxă, apoi  ne oprim la Asezământul Românesc de la Ierihon, pentru a vizita Biserica românească cu Hramul ”Nasterea Domnului” si Hramul ”Sfintii Români”. Ne îndreptăm spre Marea Moartă si trecem pe lângă Pesterile de la Qumran, unde în anul 1947 au fost găsite Manuscrisele de la Marea Moartă. Sosire la plaja de la Marea Moartă, timp liber (posibilitate cumpărături la magazinul de cosmetice cu produse pe bază de minerale din Marea Moartă). Cina si cazare in Ierihon./similar

   

  Ziua 5: Ierihon - Ierusalim – Betlehem

  După micul dejun, plecare spre Ierusalim si începem ziua cu o privire panoramic asupra Ierusalimului de pe Muntele Maslinilor (locul Înăltării Mântuitorului la cer). Vom vizita apoi Capela Înăltării Domnului Iisus la cer, Paraclisul celei de-a doua aflări a Capului Sfântului Ioan Botezătorul si Biserica ”Pater Noster”,apoi vom cobora pe Calea Duminicii Floriilor până la Biserica ”Dominus Flevit” (locul de unde Domnul Iisus, privind Cetatea Ierusalimului, a deplâns soarta acesteia si a prezis “pustiirea” ei). Continuăm vizita cu Biserica Tuturor Natiunilor (sau Biserica Agoniei, care adăposteste piatra pe care s-a rugat Domnul Iisus în noaptea arestării de către soldatii romani) si Grădina Ghetsimani (unde se pot vedea urmasii măslinilor care au fost martorii rugăciunii Domnului Iisus Hristos). Vizităm apoi Biserica ridicată deasupra Mormântului Maicii Domnului din Grădina Ghetsimani, ne rugăm cu smerenie la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria Ierusalemitita ( în interiorul Bisericii se află Paraclisul Sfintilor Părinti Ioachimsi Ana – părintii Maicii Domnului si Paraclisul Sfântului si Dreptului Iosif) si apoi ne rugăm în Grota din Grădina Ghetsimani. Apoi vom călători cu autocarul până în orasulBethlehem – loculunde Domnul Iisus s-a născut. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului Iisus (ridicată peste Grota si locul unde s-a aflatieslea, în care a fost asezat Pruncul Iisus după nastere), Piata Ieslei (Manger square), Biserica Sfintei Ecaterina si Grota Sfântului Ieronim (autorul traducerii Bibliei, versiunea ”Vulgata”).Ne îndreptăm spre Grota Laptelui si apoi ne rugăm la Câmpul păstorilor evrei, unde acestia au fost anuntati de către Arhanghelul Gavriil despre nasterea Domnului Iisus Hristos.  Întoarcere în Ierusalim pentru cină si cazare.

   

  Ziua 6: Ierusalim

  După micul dejun, începem călătoria de la Poarta ”Dung” a Orasului Vechi al Ierusalimului (Poarta ”Gunoaielor”), prin a vizita Zidul Plângerii – singurul rămas după distrugerea celui de-al doilea Templu al Domnului.  Vom urca pe Muntele Moriah – locul unde se află Moscheea “Domul Stâncii” si Esplanada Templului, cu o magnifică panoramă asupra Muntelului Măslinilor. Vom continua traseul prin Orasul Vechi al Ierusalimului, pornind din dreptul Portii Leilor, vizităm Biserica Sfintei Ana (locul nasterii Fecioarei Maria), apoi Scăldătoarea Bethesda, parcurgem Via Dolorosa (Drumul Crucii) cu cele 14 opriri. Ne închinăm la Biserica grecească ortodoxă construită deasupra închisorii lui Iisus si a celei lui Barabas. Ne continuăm drumul până la Muntele Căpătânii (Golgota) unde vom vizita Biserica Sfântului Mormânt (ne rugăm pe Golgota, la Piatra Ungerii, la locul unde a fost descoperită Sfânta Cruce, în Capela Sfântului Mormânt). Urmează o plimbare pe lângă ruinele străzii comerciale, element al celei mai vechi hărti a Ierusalimului, parte din marea hartă descoperită la Madaba în secolul V.  Ajungem pe Muntele Sionului, pentru a vizita Mormântul Regelui David si ”Coenaculum” sau Foisorul unde a avut loc "Cina cea de Taină". Ne rugăm la Biserica edificată pe locul Adormirii Maicii Domnului pe Muntele Sionului, respectiv deasupra ruinelor Casei Sfântului Apostol Ioan.  Ne îndreptăm apoi spre Sediul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte si vizităm Biserica românească din Ierusalim. Întoarcere la hotel în în Ierusalim pentru cina si cazare.

   

  Ziua 7: Ierusalim – Tel Aviv

  Micdejun.  Excursie optionala la Bethlehem (aprox. 5 euro/pers, se achita la fata locului) pentru a vizita Mănăstirea Sfântului Sava – Izvorul miraculous si Finicul făcător de minuni, grabnic ajutător familiilor fără de prunc (mănăstire de călugări din pustiul Iudeii, unde s-a întocmit TIPICON-ul –tipicul slujbelor bisericesti urmat de bisericile ortodoxe până în ziua de astăzi). Vizităm apoi Mănăstirea Sfântului Teodosie – pestera celor trei magi de la răsărit (mănăstire de călugărite).Plecare spre Aeroportul ”Ben Gurion” din Tel Aviv pentru decolare spre România.

   

  Altele
  1. Observaţii:

   ·   Documentele necesare: paÅŸaport valabil cel puÅ£in 6 luni de la data întoarcerii ÅŸi asigurare medicală.

   ·   Programul pe zile (ordinea vizitelor sau ordinea/locul cazarilor) poate fi modificat, cu pastrarea vizitelor mentionate in program.

   ·   AgenÅ£ia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să parăsească teritoriul propriu. Calibra Travel Center nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricaui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

   ·   Copiii sub 18 ani care călătoresc doar cu unul dintre părinÅ£i, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al părintelui care nu însoÅ£eÅŸte minorul, obÅ£inut la notariat. Copiii sub 18 ani care călătoresc neînsoÅ£iÅ£i de nici unul dintre părinÅ£i, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinÅ£i, obÅ£inut la notariat, iar adultul însoÅ£itor trebuie să prezinte cazierul judiciar. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro

   ·   Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica. Vă rugăm să verificaÅ£i orarul de zbor înainte de plecare. AgenÅ£ia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene ÅŸi a autorităţilor aeroportuare. Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.

   ·   Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

   ·   Contravaloarea taxelor de aeroport poate suferi modificari pana la data plecarii

  Descarcă oferta