la cerere
  Descriere ofertă


  NOVIGRAD

  Localitatea de pescari, situată pe mica peninsulă, se poate mândri cu un port foarte frumos. Când marea este liniÅŸtită se pot observa cu uÅŸurinţă ruinele construcÅ£iilor romane de sub apă. OraÅŸul medieval este împânzit de taverne, restaurante, străduÅ£e înguste, case construite în stil gotic-veneÅ£ian.

  POREČ

  Istoria oraÅŸului de 6000 de ani a fost făcută de către romani, goÅ£i, faraoni, slavi ÅŸi veneÅ£ieni. Una dintre cele mai importante atracÅ£ii ale oraÅŸului este bazilica construită de părintele Eufrazius în secolul VI, a cărei mozaicuri sunt cele mai de preÅ£ amintiri ale artei bizantine. Poreč, astăzi este unul dintre oraÅŸele cu cei mai mulÅ£i vizitatori din CroaÅ£ia.


   VRSAR

  Simpatica localitate de pescari, este situată între Poreč ÅŸi Rovinj, la intrarea în fiordul Limski. Chiar ÅŸi renumitul Casanova a fost fascinat de frumuseÅ£ea locului. Obiective turistice recomandate: oraÅŸul medieval Motovum, oraÅŸul istoric Poreč, amfiteatrul roman din Pola, muntele Ucka, insulele Brijuni, fiordul Limski, peÅŸtera Baredine.

   

  Traseu

  OFERTELE LA DIFERITE HOTELURI IN DIFERITE STATIUNI LE GASITI IN ATASAMENT !!!

   

  Program

   ROVINJ

   Rovinj este numit ÅŸi „Perla Adriaticii”. Porturile aglomerate ÅŸi pieÅ£ele sale au atmosfera unui oraÅŸ de pescari. Turnul bisericii Sfânta Euphemia atrage atenÅ£ia asupra oraÅŸului de la mare distanță. Primele scrieri despre oraÅŸ datează din sec.VIII. La început a fost un mic oraÅŸ pescăresc, însă cu timpul a devenit un oraÅŸ cu zid de apărare dublu ÅŸi cu trei bastioane care îl protejau. După al doilea război mondial oraÅŸul a fost descoperit ÅŸi de artiÅŸti. Foarte mulÅ£i pictori s-au inspirat din frumuseÅ£ile de nedescris ale oraÅŸului.

   POLA

   Este cel mai mare oraÅŸ din Istria, centru administrativ ÅŸi industrial. OraÅŸul a fost construit pe opt dealuri ÅŸi are un trecut de peste 3.000 de ani. Cele mai frumoase amintiri ale vechiului oraÅŸ sunt: amfiteatrul roman cu 23.000 de locuri, citadela, templul Augustus, poarta victoriei Sergius, casele Patriciene. Biserica Marija Formoza este una dintre cele mai vechi amintiri ale creÅŸtinismului din CroaÅ£ia. Datorită localizării sale favorabile de aici se pot organiza excursii în cunoscutele staÅ£iuni de pe peninsula Istria.

   MEDULIN

   StaÅ£iunea cu 2.600 de locuitori este situată în partea de sud a peninsulei Istria, la 11 km de Pola. Fostul sat pescăresc, s-a dezvoltat în ultimii 10 ani ÅŸi a devenit o cunoscută destinaÅ£ie turistică, cu o economie bazată pe turism. Este recomandată persoanelor care doresc o oază de liniÅŸte sau celor care doresc să desfăşoare activităţi sportive.

   

  Altele

  altele (servicii incluse, neincluse, alte informații utile)

  Descarcă oferta