la cerere
  Descriere ofertă


  NOVIGRAD

  Localitatea de pescari, situată pe mica peninsulă, se poate mândri cu un port foarte frumos. Când marea este liniştită se pot observa cu uşurinţă ruinele construcţiilor romane de sub apă. Oraşul medieval este împânzit de taverne, restaurante, străduţe înguste, case construite în stil gotic-veneţian.

  POREČ

  Istoria oraşului de 6000 de ani a fost făcută de către romani, goţi, faraoni, slavi şi veneţieni. Una dintre cele mai importante atracţii ale oraşului este bazilica construită de părintele Eufrazius în secolul VI, a cărei mozaicuri sunt cele mai de preţ amintiri ale artei bizantine. Poreč, astăzi este unul dintre oraşele cu cei mai mulţi vizitatori din Croaţia.


   VRSAR

  Simpatica localitate de pescari, este situată între Poreč şi Rovinj, la intrarea în fiordul Limski. Chiar şi renumitul Casanova a fost fascinat de frumuseţea locului. Obiective turistice recomandate: oraşul medieval Motovum, oraşul istoric Poreč, amfiteatrul roman din Pola, muntele Ucka, insulele Brijuni, fiordul Limski, peştera Baredine.

   

  Traseu

  OFERTELE LA DIFERITE HOTELURI IN DIFERITE STATIUNI LE GASITI IN ATASAMENT !!!

   

  Program

   ROVINJ

   Rovinj este numit şi „Perla Adriaticii”. Porturile aglomerate şi pieţele sale au atmosfera unui oraş de pescari. Turnul bisericii Sfânta Euphemia atrage atenţia asupra oraşului de la mare distanță. Primele scrieri despre oraş datează din sec.VIII. La început a fost un mic oraş pescăresc, însă cu timpul a devenit un oraş cu zid de apărare dublu şi cu trei bastioane care îl protejau. După al doilea război mondial oraşul a fost descoperit şi de artişti. Foarte mulţi pictori s-au inspirat din frumuseţile de nedescris ale oraşului.

   POLA

   Este cel mai mare oraş din Istria, centru administrativ şi industrial. Oraşul a fost construit pe opt dealuri şi are un trecut de peste 3.000 de ani. Cele mai frumoase amintiri ale vechiului oraş sunt: amfiteatrul roman cu 23.000 de locuri, citadela, templul Augustus, poarta victoriei Sergius, casele Patriciene. Biserica Marija Formoza este una dintre cele mai vechi amintiri ale creştinismului din Croaţia. Datorită localizării sale favorabile de aici se pot organiza excursii în cunoscutele staţiuni de pe peninsula Istria.

   MEDULIN

   Staţiunea cu 2.600 de locuitori este situată în partea de sud a peninsulei Istria, la 11 km de Pola. Fostul sat pescăresc, s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi a devenit o cunoscută destinaţie turistică, cu o economie bazată pe turism. Este recomandată persoanelor care doresc o oază de linişte sau celor care doresc să desfăşoare activităţi sportive.

   

  Altele

  altele (servicii incluse, neincluse, alte informații utile)

  Descarcă oferta